top of page

ESSENTIAL CALCIUM WITH SIBERIAN HERBS je mineral prirodne čvrstine. Preko 99% ukupnog kalcijuma, koji se nalazi u čovekovom organizmu je skoncentrisano u koštanim tkivima i zubima.

 

Najvažnija je komponenta lokomotornog aparata, neophodan je noktima i kosi, a takođe i za dobar rad nervnog, kardiovaskularnog i mišićnog sistema (kalcijum doprinosi očuvanju normalnog tonusa krvnih sudova, odgovoran je za kontrakciju i opuštanje skeletne muskulature, učestvuje u procesima regulisanja ekscitacije i inhibicije cerebralnog korteksa).

 

S obzirom da ima protivupalna, protivalergijska i antioksidantna svojstva kalcijum igra važnu ulogu u aktiviranju fermenata za varenje hrane i regulisanju zgrušavanja krvi, jača mehanizme odbrane od različitih infekcija i toksina.  

 

Čoveku je svakodnevno potrebno 800 mg kalcijuma, što je vrlo teško obezbediti ishranom. Zbog toga je toliko bitno nadoknaditi deficit kalcijuma i očuvati neophodan balans u organizmu.

 

Sa tim ciljem je Sibirsko zdravlje stvorilo nov proizvod, koji sadrži kompleks mikroelemenata u organskom obliku (hidroksiapatit, karbonat, kalcijum citrat) i biljne ekstrakte.

 

Kalcijum hidroksiapatit je osnovni mineral koštanog tkiva i tvrdih zubnih tkiva (neorganski deo koštanog tkiva čoveka sadrži do 97% kalcijum hidroksiapatita). Kalcijum hidroksiapatit ima visoki stepen efikasnosti i digestibilnosti.

Budite zdravi i u formi uz Siberian health sibirsko zdravlje Beograd!

 

Biljne komponente koje ulaze u sastav proizvoda Elemvital sa organskim kalcijumom:

 

Ekstrakt soje
Po svojoj strukturi spada u bioflavonoide i ima uticaj sličan estrogenu, osim toga izoflavoni soje imaju antioksidantno dejstvo, koje je više od analognog dejstva tokoferola. Važno svojstvo sojinih izoflavona je njihova osteogenična aktivnost, koja predstavlja slabljenje procesa resorpcije kostiju i povećanje mineralne gustine

 

Ekstrakt rastavića
Poboljšava krvotok, stimuliše metaboličke procese i funkcionalni rad vezivnog tkiva, sluzokože i zidova krvnih sudova

Doziranje i način primene:

Odraslima se preporučuje po 1 kapsula 3 puta dnevno za vreme jela. Koristiti 3 meseca, 2-3 puta godišnje.

bottom of page