top of page

FITNESS CATALYST CARNITIN

Za lepu figuru!

Karnitrin je unikatan kompleks specijalnih biokatalizatora koji podstiču sagorevanje masnog tkiva i sprečavaju taloženje novih masti. Zadatak tog kompleksa je da koriste u procesu formiranja energije (kada se aktivno krećemo) ne belančevine i ugljene hidrate kako to obično biva, već uporne masti, zbog toga je posebno efikasan u kombinaciji sa fizičkim opterećenjem.

 

Biokatalizatori, koji su u sastavu Karnitrina:

Teobromini

Ova prirodna tonirajuća jedinjenja zelenog čaja nam pomažu da prevaziđemo prvi momenat sagorevanja masti. Stvar je u tome što su masti dobro sakrivene u masnim ćelijama i nije ih lako izvući odatle. Teobromini aktiviraju adrenalinske receptore na površini masnih ćelija, a adrenalin razlaže masti i izlučuje ih u krv.

 

Eleuterozidi

Ova biološki aktivna jedinjenja eleuterokoka (sibirskog ženšena) povećavaju sintezu endorfina koji deluje na masne ćelije kao adrenalin, odnosno izazivaju razlaganje masti i izlučivanje u krv. Osim toga, eleuterozidi aktiviraju brzo sagorevanje ugljenih hidrata i sprečavaju njihovo pretvaranje u masti.

L-karnitin

Ova aminokiselina nam pomaže da savladamo drugu poteškoću. Kada su masti dospele u krv one mogu da prodru u ćelije kojima je potrebna energija. Unutar ćelija postoje specijalne elektro stanice, koje se zovu mitohondrije, u kojima masti sagorevaju prilikom stvaranja energije. Ipak, u običnim uslovima veliki molekuli masti ne mogu da se probiju kroz membranu mitohondrija, što znači da ne mogu ni da sagore. Za to im je potrebna lokomotiva koja bi ih odvezla kao voz kroz tunel. Ulogu te lokomotive i igra L-karnitin. 

 

BAD. Nije lek.

Budite zdravi i u formi uz Siberian health sibirsko zdravlje Beograd!

 

Doziranje i način primene:

Odrasli po 2 kapsule ujutru za vreme jela. Uzimati tokom mesec dana.

bottom of page