top of page

NATURAL INULIN CONCENTRATE je kompleks biološki aktivnih supstanci iznenađujućeje delotvoran. Jedna od najvažnijih komponenti koje čine 20% krtola biljke je inulina.

Inulin ulazi u gastrointestinalni trakt i pretvara se u fruktozu koja učestvuje u istim metaboličkim procesima kao glukoza i potpuno je zamenjuje u slučajevima kada glukoza ne apsorbuje ćelije,kao na primer, dijabetes. Trošenje fruktoze ne zahteva insulinsko prisustvo, čime se izbegavaju se napadi gladi i normalizuje se metabolizam kod ljudi koji pate od ove bolesti.

Još jedna prednost inulina je da se deo proizvoda ne apsorbuje u crevima već se ponaša  kao dijetetsko vlakno. Tako inulin, pre svega usporava varenje lako dostupnih ugljenih hidrata i masti, što je takođe veoma važno za dijabetičare. Drugo, on se vezuje i uklanja iz organizma holesterol, teške metale i druge toksične supstance proizvedene u crevima. Treće, inulin je jedan od najefikasnijih sredstava koje obnovlja crevnu mikrofloru.

Takođe, inulin je važan za zdravlje kostiju. Rastvarajući se u crevima, formira veliki broj organskih kiselina, koje podržavaju proces jonizacije hrane i time značajno utiče na povećanje efikasnosti usvajanja hranjivih elemenata .  "PIK" je bogat izvor magnezijuma, silicijuma, cink i mangan, koji su važni za izgradnju jakih kostiju.

 

Budite zdravi i u formi uz Siberian health sibirsko zdravlje Beograd!


Uz redovne upotrebe inulina - smanjuje se nivoa šećera u krvi i povećava fiziološka efikasnost insulina. Ovo pomaže da se spreči dijabetes I i II tipa  i dovodi do značajnog poboljšanja pacijenata sa ovim ozbiljnim oboljenjem. Pored normalizacije metabolizama ugljenih hidrata, inulin smanjuje nivo holesterola u krvi i rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Redovno uzimanje inulina podstiče normalizaciju ugljenih hidrata i masti, ubrzava metabolizam kod pacijenata sklonim gojaznosti i višku kilograma. Doprinosi brzom oporavku crevne mikroflore i suzbijanju štetnih mikroorganizama crevne flore.

Inulin ima blagotvorno dejstvo na razmenu ugljenih hidrata i masti i doprinosi očuvanju mikroflore creva.

Doziranje i način primene:

1-2 g (kafenu kašičicu) praška, sipati u vodu i promešati. Piti ujutru na prazan stomak, 30 minuta pre jela.

Preventivno se preporučuje primenjivati 2 puta po 20 dana sa pauzom između od 10 dana.

bottom of page