top of page

RENAISSANCE TRIPLE SET FORMULA 3 je antioksidantni kompleks.

Antioksidansi predstavljaju jedinjenja različite hemijske građe, koji štite ćelijske membrane od štetnih uticaja koji mogu izazvati prekomernu oksidaciju u organizmu.

 

Drugim rečima, antioksidansi imaju sposobnost da vezuju slobodne radikale (aktivne nepostojane čestice koje su sposobne da iniciraju procese peroksidacije) i štite ćelije.

 

Slobodni radikali se neprekidno tokom života formiraju u organizmu u rezultatu oksido-redukcionih reakcija, pod uticajem različitih nepovoljnih faktora iz spoljašnje sredine: zagađenja vazduha, radijacije, duvanskog dima, povišenog ultraljubičastog zračenje, stresnih situacija, infekcija itd.

U organizmu slobodni radikali slabe imunološki sistem, oštećuju vaskularni endotel, ubrzavaju starenje zglobne hrskavice i utiču na procese prevremenog starenja, što dovodi do rušilačke lančane reakcije, koja podstiče razvoj bolesti i patoloških promena. Antioksidansi pomažu organizmu da smanji nivo oštećenja tkiva i ubrzava procese ozdravljenja.

 

U prirodi ima puno antioksidanasa. Endogeni antioksidansi se sintetišu u samom organizmu (ženksi polni hormoni, koenzim Q10, enzim katalaze, glutation peroksidaza itd.). Egzogeni antioksidansi dospevaju zajedno s hranom, najjednostavniji i najpoznatiji je vitamin C.

 

Ipak, da biste se izborili s uticajem destruktivnih materija nije dovoljno unositi  jedan, dva ili čak tri antioksidansa, jer oni deluju kompleksno. Upravo imajući to u vidu je i stvoren antioksidantni kompleks Formula 3 u čijem su sastavu svi antioksidansi neophodni za normalan život.

 

To su prirodne materije, koje štite ćelije spolja, iznutra i ponaosob na nivou ćelijske membrane koja je osetljiva na oksidaciju i pružaju trostruki mehanizam zaštite:

- Spoljašnju zaštitu ćelijama pružaju antioksidansi kao što je vitamin C, biljni bioflavonoidi (rutin, dihidrokvercetin), a takođe i ekstrakti koštica grožđa, borovnice, brusnice, majčine dušice i zelenog čaja. Oni stvaraju oko svake ćelije snažnu barijeru, vezuju i neutrališu slobodne radikale

 - Unutrašnju zaštitu ćelijama pružaju antioksidansni mikroelementi kao što su cink, selen, bakar i mangan, a takođe i riboflavin. Oni prodiru unutar ćelije i stimulišu rad protektornih unutarćelijskih fermenata koji neutrališu slobodan kiseonik koji se formira unutar ćelija

- Jačaju zidove ćelija, vitamini A i E, a takođe i likopen i beta-karoten štite od oštećenja. Oni prodiru unutar ćelijske membrane i blokiraju destruktivne procese oksidacije, koji mogu dovesti do formiranja opasnih „rupa“ u ćelijskim zidovima.

 

Zahvaljujući svom trostrukom efektu Formula 3 ne samo da čiste organizam od otpada, već ga i štite od drugih opasnijih ekoloških faktora, koji su pristuni u savremenim gradovima.

Budite zdravi i u formi uz Siberian health sibirsko zdravlje Beograd!

 

Doziranje i način primene:

Odrasli po 2 kapsule za vreme jela. Koristiti po 2-3 meseca, 2-3 puta godišnje.

bottom of page