top of page

TRIMEGAVITALS LYCOPENE AND OMEGA-3 je svakodnevni izvor likopena, prirodnog konzervansa holesterola i omega 3 kiselina koje štite krvne sudove od ateroskleroze.

 

Likopen je blizak rođak svima poznatom beta-karotenu ali kada dospeju u ljudski organizam preko hrane beta-karoten i likopen se različito ponašaju.

 

Beta-karoten se pretvara u vitamin A, a takođe se koncentriše u koži i sluzokoži, štiteći ih od različitih oštećenja. A likopen pruža zaštitno dejstvo, uglavnom štiti kardiovaskularni sistem.

 

Likopen je prirodni konzervans holesterola, a apsorbujući se zajedno sa holesterolom u crevima likopen zajedno sa njim prodire u krv u sastavu mikroskopskih masnih kapljica. Nakon toga ćelije delimično usvajaju holesterol iz tih kapljica, viškovi se izlučuju iz krvi u jetru gde se razrušavaju. Zahvaljujući tome kod zdravog čoveka se holesterol ne zadržava u krvi, ali samo pod uslovom da ne stiže da za to vreme oksidiše, jer holesterol koji je oksidovao gubi sposobnost da pliva i taloži se na zidovima krvnih sudova.

 

Likopen, s obzirom da je jedan od najmoćnijih antioksidanata, sprečava oksidovanje holesterola u sastavu tih masnih kapljica i samim tim štiti krvne sudove od ateroskleroze.

Omega-3 polinezasićene masne kiseline su takođe važne za prevenciju ateroskleroze. One podstiču protok krvi, širenje krvnih sudova, održavanje glatkoće krvnih sudova iznutra, što sve zajedno značajno smanjuje rizik od formiranja naslaga holesterola.

Budite zdravi i u formi uz Siberian health sibirsko zdravlje Beograd!

 

Doziranje i način primene:

Koristiti po 1 kapsulu dnevno za vreme jela.

bottom of page